Horké nápoje pro zimní dny

21. prosince 2014 v 20:00 | Žanet |  Gourmet
hot chocolate | via Tumblr
Jako první horký nápoj jsem vybrala starou dobrou horkou čokoládu :3 Jak ji připravit naleznete o pár řádků níže a další návody naleznete v celém článku. Pojďme si zpříjemnit to chladné počasí. :)

K příprávě horké čokolády na jeden hrnek si nechystáme:
  • 70 g kvalitní čokolády (hořkost nebo příchuť záleží jen na vás)
  • podle chuti vanilkový nebo třtinový cukr
  • 2 dl mléka
  • šlehačku na ozdobení
A takhle budeme postupovat:
Čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni ji rozpustíme. Když je úplně měkká, za stálého míchání přiléváme horké mléko, dokud se do sebe vše nespojí.
Množství mléka záleží na tom, jak moc hustý nebo řídký nápoj chceme mít. Stejně tak množství cukru záleží na tom, jak moc sladké pití chceme a jak moc je sladká používaná čokoláda. Pokud ji máte radši hustější, můžete přimíchat i jemně nasekané oříšky.
Nakonec vše přelijeme do hrnku a případně dozdobíme šlehačkou a čtverečkem čokolády, nebo marshamallow :3



Dalším nápojem je Caro se zázvorovým sirupem na ten budeme potřebovat:
  • 2 kávové lžičky cereálního nápoje Caro
  • 80 ml smetany na šlehání
  • 80 ml vody
  • 50 ml medu
  • 20 g zázvoru
Postup:
Smetanu ušleháme do tuhé šlehačky, med prohřejeme se zázvorem nakrájeným na plátky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C. Do sklenice nejprve nalijeme med se zázvorem, opatrně přilijeme připravené Caro, nastříkáme šlehačku a ozdobíme zbylými plátky zázvoru.

Brusinkový punč

Budeme potřebovat (na jeden hrnek):
  • 150 ml brusinkové šťávy
  • 150 ml jablečné šťávy
  • 2-3 ks hřebíčku
  • 1 ks tyčinky skořice
  • trochu citronové šťávy
  • tyčinka skořice a badyán na ozdobu

Postup:
Do menšího hrnce nalijeme brusinkovou a jablečnou šťávu, přidáme koření a vše zakápneme trochou citronové šťávy. Přivedeme k varu a zaklopené pokličkou necháme přibližně 5 minut probublávat na mírném zdroji tepla. Hotový horký nápoj přecedíme a servírujeme ozdobený tyčinkou skořice a badyánem.

Horké citrusy

Na jeden hrnek budeme potřebovat:
  • 200 ml pomerančového džusu
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 1 lžička medu
  • špetka mleté skořice
  • drcený hřebíček
  • čerstvé citrusy na ozdobu
Postup:
V hrnci zahřejeme džus spolu s hřebíčkem, dle chuti osladíme medem. Přidáme skořici, nápoj scedíme do sklenice a ozdobíme čerstvými citrusy.

Na Mléčné vanilkové potěšení budeme potřebovat:
  • Vanilkový puding v prášku
  • 500ml mléko
  • 200ml smetany
  • 5 lžic medu
  • vanilkový lusk
Postup:
Balíček vanilkového pudinkového prášku rozmícháme v mléce a smetaně. Přidáme asi 5 lžic medu, dužinu vydlabanou z vanilkového lusku a na mírném ohni za stálého míchání vaříme, až nám začne směs houstnout. Mléčné vanilkové potěšení nalijeme do sklenic a ihned podáváme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Katelin Katelin | E-mail | Web | 23. prosince 2014 v 15:23 | Reagovat

Horkou čokoládu miluji ♥ Také si ohříváme džusy :) Bráchovy to přijde jako hnus :D

2 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 25. prosince 2014 v 20:16 | Reagovat

Zaujal me brusinkovy punč :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama