Mandlové mléko

27. dubna 2014 v 16:24 | Žanet |  Gourmet
  • 1 šálek loupaných mandlí nebo 2 lžíce mandlového másla
  • 2-3 šálky vody

Pokud máte mandle neloupané, namočte je nejprve přes noc, ráno vodu slijte a propláchněte je. Vodu volte podle toho, zda chcete mít mléko hustší konzistence anebo řidší. Ingredience rozmixujte najemno a přefiltrujte přes sítko. Pokud chcete mít mléko sladší, můžete přidat lžičku agávového sirupu. Jestliže potřebujete mít mléko úplně jemné bez kousků, můžete přecedit přes plátýnko. Do hotového mandlového mléka můžete navíc přidat ještě kakaový prášek, datle Medjool, vanilku či šťávu z jednoho citrónu (velmi osvěžující) a máte další chutné variace... Nechte chladit v ledničce.enthusiasm for healthy food and sport
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama