Hruškové carpaccio

30. dubna 2013 v 15:41 | Žanet |  Gourmet


Ingredience jsou určeny pro 4 osoby. Pokrm je zařazen do snadných jídel s příprava trvá cca 30 minut :))
Ingredience:
Hrušky (středně velké, zralé)- 4 ks
Javorový sirup - 2 lžíce
Balzamikový ocet- 2 lžíce
Panenský olivový olej - 2 lžíce
Ořechový olej - 2 lžíce
Parmazán - 40 g
Rukola - 100 g
Lískové oříšky (sekané)- 1 lžíce
Sůl
Čerstvě mletý pepř


Postup přípravy:

Javorový sirup, ocet, sůl a pepř dobře promíchejte. Do směsi dobře zašlehejte oba druhy oleje. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Rukolu propláchněte, vodu dobře oklepejte a odřízněte případné tuhé stonky. Hrušky omyjte, otřete dosucha a napříč nakrájejte na velmi tenké plátky. Vějířovitě rozložte na talířek, do středu navršte rukolu a sýr, vše zakápněte zálivkou a podávejte posypané drcenými oříšky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama