Mandarinkový Sorbet

30. dubna 2013 v 15:17 | Žanet |  Gourmet


Recept určen pro 4 porce. Hotový do desíti minut, takže je velmi snadný :))
Ingredience:
Mandarinková šťáva - 15 ks
Krupicový cukr - 200 g
Kumquat (několik na ozdobu)


Postup přípravy:

Mandarinkovou šťávu promíchejte s cukrem, až se cukr zcela rozpustí. Vlijte do mrazicí nádoby a dejte zamrazit. Občas promíchejte vidličkou, aby se v sorbetu vytvořila krystalická struktura.
Těsně před podáváním nechte trochu povolit a rozdělte na jednotlivé porce. Ozdobte čerstvými citrusy a neprodleně noste na stůl.

Know-how: Sorbet je vynikající osvěžující pochoutka, která na rozdíl od zmrzliny neobsahuje mléko. Připravuje se z ovocné šťávy nebo rozmačkaného ovoce, cukru, případně vody. Je také ideální sladkou tečkou, která stimuluje trávení.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama